Talkmore konkurranse
© 2014 - 2023, vinnpenger.no, Alle rettigheter forbeholdt Vinnpenger.no. - Kontakt oss - Sidekart
Konkurranse
Vinn hotellferie
Vinn et hotellopphold
Vinn et hotellopphold
Tjen penger på nett
Nyheter og artikler
Gratis vareprøver
Vinn penger
Vinn penger
Artikkel om kredittkort
Når kan man få kredittkort?
Et kredittkort kan være veldig greit å ha, selv om man alltid har penger på konto og ikke ønsker å låne penger.

Moderne kort har såpass mange fordeler at vi stort sett anbefaler alle (som ikke er helt udisiplinerte når det kommer til økonomi) at man har et slikt kort - men når kan man egentlig få et kredittkort?

Man må være myndig
Mens man kan skaffe seg et bankkort i ung alder, allerede ved tretten fylte år, men da er man avhengig av å ha penger på kontoen for å bruke kortet.

Med et kredittkort har man tilgang til bankens penger, og det er derfor den største forskjellen mellom de to ulike kortene. Nettopp derfor ser mange også frem til å skaffe seg sitt første kredittkort.

Norsk lov regulerer bruken av kreditt, og dermed må man være minst 18 år gammel for å søke om et kredittkort hos de ulike bankene. Selv om de ønsket å gjøre det, så kunne ikke bankene gitt slike kort til de under 18 år. Enkelte banker har dessuten 20års-grense.

Inntekt er også avgjørende
Men det er ikke bare alderen som avgjør om du får kredittkort eller ei. Bankene vil også se på inntekten din, og deretter avgjøre om du får kreditt hos dem eller ei. Hovedsakelig er ikke problemet å få et kort, men å få en høy kredittgrense.


Vinn den nye iPhone 15
Kredittkort